“Ζώα της θάλασσας υπό εξαφάνιση”- 5ο ΔΣ Ασπροπύργου- Γ΄ τάξη

Η Γ΄ τάξη του 5ου ΔΣ Ασπροπύργου με τη δασκάλα της Κωνσταντίνα Ηλιοδρομίτη υλοποίησε πρόγραμμα με τίτλο “Ζώα της θάλασσας υπό εξαφάνιση”. Ας τους αφήσουμε να μας αφηγηθούν τι έκαναν:

Ασχοληθήκαμε με τη χελώνα Καρέττα- καρέττα, τη φώκια Μονάχους-μονάχους και τα δελφίνια. Διαβάσαμε βιβλία, παίξαμε παιχνίδια, ζωγραφίσαμε, κάναμε κατασκευές, συζητήσαμε, τραγουδήσαμε, γράψαμε, πραγματοποιήσαμε σχολικές επισκέψεις, είδαμε ντοκιμαντέρ.

Στην αρχή διαβάσαμε τα παρακάτω βιβλία και πήραμε πληροφορίες για τη χελώνα.

ηλιο

Θέλαμε να δούμε όμως και χελώνες καρέττα-καρέττα από κοντά. Γι΄ αυτό επισκεφτήκαμε το Κέντρο Διάσωσης θαλάσσιων χελώνων του Συλλόγου “Αρχέλων” στη Γλυφάδα. Εκεί είδαμε τραυματισμένες χελώνες που αναρρώνουν με τη φροντίδα εθελοντών, συζητήσαμε για τη ζωή της χελώνας , τους κινδύνους που αντιμετωπίζει και είδαμε ένα ωραίο video.

Ήρθε στο σχολείο μας η χελώνα Νιρέττα η Καρέττα της Medasset (Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων χελώνων).

Όταν τελειώσαμε τη συζήτηση, το παιχνίδι και τη ζωγραφική, της δώσαμε να φάει τα λαχταριστά αγαπημένα της μεζεδάκια που είχαμε ετοιμάσει γι΄αυτήν. Τσούχτρες, χταπόδια, αστερίες, καβούρια όστρακα…Όλα φτιαγμένα με απλά υλικά(χάρτινα πιατάκια, ρολό από χαρτί υγείας, χαρτόνι, γκοφρέ, κουμπιά).

ηλιοδρο

ΚΠΕ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Επισκεφτήκαμε το ΚΠΕ Δραπετσώνας (Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) και παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα “Θαλάσσια ζωή και αλιεία στο Σαρωνικό”. Μας παρουσίασαν τη θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα και γενικά τους τρόπους αλιείας στο Σαρωνικό κόλπο.Ενημερωθήκαμε για την επιβάρυνση της περιοχής άπό τη μόλυνση και τη ρύπανση και τα προβλήματα υπεραλίευσης. Στη συνέχεια πήγαμε στο λιμανάκι του Αγ.Νικολάου όπου κάναμε διάφορες δραστηριότητες. Είδαμε και οι ίδιοι τα προβλήματα από κοντά.
P2070234.jpg
Όλες τους οι δράσεις δημοσιεύονται στο wiki “aktofylakes” στη σελίδα “Αρίων”.

One thought on ““Ζώα της θάλασσας υπό εξαφάνιση”- 5ο ΔΣ Ασπροπύργου- Γ΄ τάξη

  1. Pingback: ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΧΕΛΩΝΕΣ (ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΡΟΛΩΝ) | Περιβαλλοντοσκόπιο

Leave a comment