3 ΔΣ Ζεφυρίου

Είμαστε όλοι παιδιά- 3ο ΔΣ Ζεφυρίου

“Περιβάλλον και Υγεία- Ανακύκλωση και Υγεία”

Η Β1 τάξη του 3ου ΔΣ Ζεφυρίου υλοποίησε φέτος το περιβαλλοντικό πρόγραμμα “Περιβάλλον και Υγεία- Ανακύκλωση και Υγεία” με υπεύθυνη εκπαιδευτικό τη Σοφία Πιπερίδου.

3ο ζεφ

Όπως γράφει η υπεύθυνη εκπαιδευτικός του προγράμματος Σοφία Πιπερίδου στην εισαγωγή:

“Στο πλαίσιο του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και Υγεία (Ανακύκλωση και Υγεία)», επιχειρήσαμε να βοηθήσουμε την κοινωνική ομάδα των ROM και κυρίως τα παιδιά τους, που αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, να αποκτήσουν ευαισθητοποίηση ως προς το θέμα μας και τα σχετιζόμενα μ’ αυτό προβλήματα. Να αποκτήσουν επίγνωση της αλληλεξάρτησής τους με το συνολικό περιβάλλον και κατ’ επέκταση με το οικοσύστημα.

Η ενασχόληση και οι δραστηριότητες που εφαρμόστηκαν είχαν σκοπό να βοηθήσουν τα παιδιά ν’ αποκτήσουν γνώσεις και ποικιλία εμπειριών. Επίσης, συναισθήματα ενδιαφέροντος για το φυσικό περιβάλλον καθώς και κίνητρα για λήψη αποφάσεων και ενεργό συμμετοχή στη βελτίωση της ζωής τους.”

Δείτε τις σχετικές αναρτήσεις:

“Ανακύκλωση και Υγεία”- 3ο ΔΣ Ζεφυρίου

Προτάσεις για το αστικό πράσινο- 3ο ΔΣ Ζεφυρίου

 

Στον κήπο του σχολείου μας- 3ο ΔΣ Ζεφυρίου

Με κέφι και χαρά οι μαθητές της Α΄ και Γ΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου με την καθοδήγηση των δασκάλων τους Φώτη Φωτίου, Θεοδώρας Πρεκατέ, Χρύσας Καραμήτρου και της διευθύντριας Βασιλείας Καλαρχάκη έσπειραν σποράκια στα αυτοσχέδια φυτώριά τους, τα παρακολουθούσαν να μεγαλώνουν καθημερινά, μεταφύτευσαν τα φυτά στον κήπο του σχολείου, τα φρόντιζαν και τα πότιζαν με αγάπη μέχρι να μεγαλώσουν και να δοκιμάσουν τους καρπούς τους. Παράλληλα μέσα στην τάξη έγραψαν ποιηματάκια, τα μελοποίησαν και τα παρουσίασαν στη γιορτή λήξης συνθέτωντας ένα όμορφο θεατρικό δρώμενο.

Leave a comment