4ο ΔΣ Ασπροπύργου- Αναλαμβάνουμε δράση

4aspro

Οι μαθητές της Δ’ τάξης χωρίστηκαν σε ομάδες και ανέλαβαν τη φύτευση σε μικρά γλαστράκια σπόρων, τη φροντίδα, την περιποίηση και την παρατήρηση της ανάπτυξης των φυτών. Φυτεύτηκαν διαφορετικά είδη φυτών, το φθινόπωρο και την άνοιξη.

Την άνοιξη οι μαθητές κατασκεύασαν τον κομποστοποιητή στον κήπο του σχολείου. Στην πορεία έφερναν υλικά που ήταν κατάλληλα γι’ αυτόν, προκειμένου να κατανοήσουν την ανακύκλωση των οργανικών υπολειμμάτων και να συνειδητοποιήσουν την συμμετοχή τους στην προστασία του περιβάλλοντος.

Οι μαθητές παράλληλα ασχολήθηκαν με εικαστικές δημιουργίες και χειροτεχνίες που αφορούσαν το πρόγραμμα όπως: γλαστράκια με λουλούδια, εικαστική απεικόνιση οικοσυστήματος σχολείου, εικαστική απεικόνιση ελαιώνα, επιτραπέζια παιχνίδια για την κομποστοποίηση.

Με αφορμή το περιβαλλοντικό πρόγραμμα “Αναλαμβάνουμε Δράση – Φυτεύουμε – Κομποστοποιούμε – Προστατεύουμε Το Περιβάλλον” στο μάθημα των Αγγλικών επικεντρωθήκαμε σε δέντρα ή φυτά που σχετίζονται με ένα συγκεκριμένο μήνα του έτους. Μέσα από σύντομα κείμενα στα Αγγλικά, μάθαμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ελιά (Νοέμβριος), το έλατο (Δεκέμβριος), τη ροδιά (Ιανουάριος), την αμυγδαλιά (Φεβρουάριος), την πορτοκαλιά (Μάρτιος), τη φράουλα (Απρίλιος) και, τέλος, την παπαρούνα (Μάιος). Κάθε κείμενο συνοδευόταν από σχετικές εικόνες (δέντρο, φυτό, άνθος, καρπός) που χρωμάτισαν οι μαθητές.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s